وکالت بلاعزل اگرچه وکالت ساده نیست و جزء وکالت غیر قابل فسخ و پایدار به شمار میرود؛ ولی مانند وکالت ساده با فوت یا جنون وکیل یا موکل از بین میرود.

وکالت قراردادی است که افراد از طریق آن میتوانند شخصی را برای انجام یک عمل حقوقی مانند فروش ملک، طلاق، انجام امور اداری و … نماینده خود قرار دهند؛ بنابراین در قرارداد وکالت، شخصی که به دیگری نمایندگی میدهد را موکل و شخص دوم را نماینده یا وکیل مینامند. نوعی دیگر از وکالت نیز وجود دارد که به آن وکالت بلاعزل گفته میشود. در مجله دلتا در خصوص چگونگی وکالت بلاعزل و نحوه ابطال وکالت بلاعزل توضیح داده شده است.
وکالت بلاعزل چیست؟
در قرارداد وکالت هر یک از طرفین، موکل یا وکیل، میتوانند هر زمان که بخواهند قرارداد موجود بین خود را برهم زنند؛ یعنی موکل این حق را دارد که وکیل خود را عزل کند و وکیل نیز میتواند از وکالت استعفا دهد. اما گاهی آنها با یکدیگر توافق میکنند که امکان عزل وکیل و برهم زدن قرارداد وکالت توسط موکل وجود نداشته باشد؛ به این نوع از وکالت در حقوق، وکالت بلاعزل گفته میشود.
نحوه ابطال وکالت بلاعزل
وکالت بلاعزل در دو صورت باطل میشود که در ادامه توضیح داده شده است.
استعفای وکیل از وکالت
در صورتی که وکیل با حضور در یکی از دفاتر اسناد رسمی از وکالت بلاعزل استعفا دهد، وکالت بلاعزل باطل و بیاثر میشود.
ابطال وکالت بلاعزل در دادگاه
گاهی شخصی که وکالت بلاعزل داده، مدعی میشود که اصلا عقد لازمی بین دو طرف منعقد نشده است که وی بخواهد شرط ضمن عقد، عزل وکیل را بپذیرد یا نپذیرد. در چنین مواردی این ادعا با بررسی مدارک و مستندات، شهادت شهود و یا اقرار خوانده (وکیل) قابل اثبات است. در این گونه موارد لازم است تا فرد به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست ابطال وکالت بلاعزل را ارائه کند.
شایان ذکر است که عوامل دیگری هم باعث فسخ عقد وکالت میشوند. این عوامل عبارتاند از :• فوت وکیل یا موکل
• جنون وکیل یا موکل
• از بین رفتن مورد یا موضوع وکالت
• پایان مدت وکالت
مدارک لازم برای دادخواست ابطال وکالت بلاعزل
۱. مدارک شناسایی مانند کارت ملی یا شناسنامه
۲. استشهادیه و گواهی شهود
۳.وکالت نامهای که ابطال آن مورد درخواست است.
۴.کلیه مدارکی که با موضوع مرتبط است.
نکات وکالت بلاعزل
۱. وکالت بلاعزل اگرچه وکالت ساده نیست و جزء وکالت غیر قابل فسخ و پایدار به شمار میرود؛ ولی مانند وکالت ساده با فوت یا جنون وکیل یا موکل از بین میرود.
۲. وکالت بلاعزل صرفا به منزله نمایندگی از طرف موکل به وکیل در انجام مورد وکالت است و به معنای انتقال مورد وکالت نیست و هیچکس نمیتواند با وکالت بلاعزل ادعای مالکیت کند؛ مگر اینکه طبق قراردادی مثل بیع (قرارداد خرید و فروش) به وکیل منتقل شده باشد.
۳. اگر موکل ضمن عقد، انجام وکالت را از خود سلب کرده باشد؛ در این صورت وی علاوه بر اینکه حق عزل وکیل را از خود سلب کرده، حق انجام دادن مورد وکالت را هم نخواهد داشت.
۴. با اینکه وکالت بلاعزل در بیشتر موارد اهداف دو طرف قرارداد را تامین میکند و ویژگی هایی دارد؛ ولی گاهی با امضای یک وکالتنامه رسمی بلاعزل، افراد ناخواسته تمام دارایی و اموال خود را از دست میدهند. بنابراین بهتر است در دادن وکالت بلاعزل به فرد یا افراد دقت شود؛ زیرا عدهای از طریق وکالت بلاعزل اقدام به کلاهبرداری میکنند.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با وکالت بلاعزل در خرید و فروش املاک “وکالت بلاعزل برای خرید و فروش ملک” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا....
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
وکالت،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۲۸:۱۶ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
اعتراض به رای افسر راهنمایی، باید در دادگاه و مراجع قضایی مطرح شود. قاضی مسئول پرونده ممکن است با توجه به گزارشات موجود در پرونده، درخواست کروکی مجدد تصادف توسط یک تیم کارشناسی متخصص را صادر کند.

ترسیم کروکی تصادفات خودرو یکی از مواردی است که در سوانح رانندگی صورت میگیرد. البته اغلب رانندگان با مراحل کروکی تصادف آشنا هستند؛ اما گاهی درباره نحوه تشخیص مقصر در تصادفات از طرف برخی رانندگان اعتراض میشود. به همین دلیل در مجله دلتا، این چند موضوع بررسی و توضیح داده شده است.
۱.نحوه گرفتن کروکی تصادف
۲.انواع کروکی
۳.نحوه اعتراض به کروکی تصادفات خودرو
نحوه گرفتن کروکی تصادفات
هنگامی که تصادفی رخ میدهد، توسط مامور یا کارشناس راهنمایی و رانندگی ثبت و تنظیم میشود که به آن کروکی تصادفات خودرو میگویند. مامور یا کارشناس راهنمایی و رانندگی، با حضور در صحنه تصادف و بررسی وضعیت موجود، اظهارات طرفهای سانحه، وضعیت حرکت و برخورد خودروها با یکدیگر در کنار جزئیات زمانی و مکانی از جمله ساعت و تاریخ وقوع حادثه و… را ثبت و اقدام به ترسیم کروکی کرده و سپس پرونده را به مراجع ذیربط انتقال میدهد.
انواع کروکی
کروکی تصادفات خودرو به دو دسته سازشی و غیر سازشی تقسیم میشود.
۱) کروکی سازشی
این نوع کروکی هنگامی استفاده میشود که طرفهای حادثه پیش از آمدن مامور راهنمایی و رانندگی یا در حضور وی، نسبت به تعیین مقصر و شکل رخ دادن حادثه به توافق رسیده و به عبارتی دیگر، سازش کرده باشند. این کروکی صرفا در یک برگه که حاوی اطلاعات زمانی و مکانی در کنار ترسیم شکل برخورد و تصادف است، تهیه میشود.
۲) کروکی غیر سازشی
کروکی مذبور در موارد زیر استفاده میشود:
یکی از دو طرف تصادف در مورد تقصیر خود معترض باشد.
در صورتی که خسارت وارده از سقف تعهدات مالی بیمه نامه بیشتر باشد.
اگر خسارتهای جانی و یا فوت فرد یا افرادی در تصادف گزارش شده باشد.د
در صورتی که بیش از یک خودروتصادف کرده باشند.
کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی در دو برگه که صفحه اول حاوی همان اطلاعات موجود در کروکی سازشی بوده و صفحه دوم شامل اطلاعات کامل مامور راهنمایی و رانندگی حاضر در صحنه است، تهیه میشود. علت وجود اطلاعات مامور راهنمایی و رانندگی در صفحه دوم کروکی تصادفات خودرو غیر سازشی، فراهم آوردن امکان پیگیری قضایی و اعتراض به کروکی مذکور است.
نحوه اعتراض به کروکی تصادفات خودرو
اعتراض به رای افسر راهنمایی، باید در دادگاه و مراجع قضایی مطرح شود. در واقع راننده معترض، دادخواست اعتراض به کروکی تصادف را به همراه کلیه اطلاعات مرتبط با تصادف، به خصوص برگه کروکی، به دادگاه ارائه و شکایت خود را مطرح میکند. قاضی مسئول پرونده ممکن است با توجه به گزارشات موجود در پرونده، درخواست کروکی مجدد تصادف توسط یک تیم کارشناسی متخصص را صادر کند و رأی نهایی را با توجه به نتایج حاصل از این بازبینی صادر کند.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با مجازات راننده مقصر “مجازات راننده مقصر در تصادفات منجر به فوت” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
تصادف،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۴۶:۰۷ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
برای پیشگیری از اختلاف در میزان جهیزیه، زن میتواند جزئیات اموال مربوط به جهیزیه خود را در سیاههای یادداشت کند.
جهیزیه به اموالی گفته میشود که توسط زن به خانه مشترک برده میشود. در قانون اشارهای به الزام زن برای آوردن جهیزیه نشده، بنابراین وی تکلیف قانونی و شرعی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و تهیه وسایل لازم برای زندگی مشترک بر عهده شوهر است. اما به دلیل این که آوردن جهیزیه به منزل مشترک در کشور امری شایع است و گاهی بین زن و شوهر در ارتباط با آن اختلافاتی ایجاد و یکی از دعاوی مهم در دادگاه خانواده محسوب میشود، در این مطلب به بررسی مراحل قانونی دادخواست استرداد جهیزیه پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
دادخواست استرداد جهیزیه
زن میتواند خواستار بازگرداندن جهیزیه از خانه همسر سابق خود باشد. زن در زندگی مشترک، مالک تمام اموالی خواهد بود که توسط خود او خریداری شده و با عنوان جهاز یا هر عنوان دیگری به منزل مشترک آورده است.
بر این اساس، وی میتواند هرگاه که بخواهد برای استرداد جهیزیه خود اقدام کند. با توجه به اینکه زن مالک جهیزیه است و وظیفه قانونی برای آوردن یا نگه داشتن جهیزیه ندارد، میتواند هر موقع که بخواهد آن را مسترد کند و برای این کار نیازی به اجازه شوهر ندارد.

نکات مهم دادخواست استرداد جهیزیه
۱.عدم جابهجایی اموالی که متعلق به مرد است
استرداد جهیزیه فقط در مورد اموال و جهیزیه زن انجام خواهد شد. عدم توجه به این مساله و جابهجایی اموال مرد، گاهی موجب میشود که شکایتهایی از سوی مرد مبنی بر سرقت صورت گیرد؛ اگرچه در اغلب این شکایات، به دلیل نداشتن سوءنیت زن، شکایت مرد به نتیجه نمیرسد.
۲.تهیه سیاهه اموال
در خصوص دعوای استرداد جهیزیه و پیشگیری از اختلاف در میزان جهیزیه، زن میتواند جزئیات اموال مربوط به جهیزیه خود را در سیاههای یادداشت کند. در سیاهه اموال زن، ذکر میشود که به عنوان مثال یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و نظایر آن به عنوان جهیزیه تهیه و تحویل داده شده است. سیاهه جهیزیه تهیه شده توسط زن، باید به امضای داماد و دو شاهد مرد برسد. امضای مرد به سیاهه جهیزیه اعتبار میدهد، بنابراین در صورتی که اثر انگشت شوهر نیز در ذیل سیاهه درج شود، این موضوع اعتبار این سند را بیشتر خواهد کرد. بهتر است شهود از اقوام عروس نباشند و لیست سیاهه نزد پدر و مادر عروس باشد.
۳.حضور شهود
توصیه میشود در صورت تصمیم به استرداد جهیزیه، چند نفر به عنوان شاهد با زن همراه شوند تا اقلام و وسایلی که از منزل خارج میشود از سوی آنها مورد توجه و تایید قرار گیرد.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با قواعد مربوط به جهیزیه “جهیزیه ؛ مال زن است و می تواند آن را پس بگیرد” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا....
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
جهیزیه،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۵۲:۳۴ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
مهریه دین و بدهی شوهر است و تا زمانی که پرداخت نشده باشد موظف به پرداخت است و در صورت فوت زن، ورثه او این حق را دارند که از مرد تقاضای مهریه متوفی را داشته باشند و به عبارتی وراث، از مرد طلبکار میشوند.
مهریه از جمله حقوق قانونی زن است و همین که عقد ازدواج صورت گرفت زن مالک مهریه میشود و این اجازه را خواهد داشت تا مهریه خود را از همسر درخواست کند. زن یا شوهر از هم ارث میبرند. البته ارث بردن از یکدیگر بین زن و شوهر هنگامی برقرار میشود که رابطه زناشویی آنها دائمی باشد و در ازدواج موقت این امر امکانپذیر نیست. اما سؤالی که مطرح میشود این است که آیا با فوت زن مهریه ساقط میشود؟ در مجله دلتا به این پرسش پاسخ داده شده است.
با فوت زن مهریه ساقط میشود؟
مهریه دین و بدهی شوهر است و تا زمانی که پرداخت نشده باشد موظف به پرداخت است و در صورت فوت زن، ورثه او این حق را دارند که از مرد تقاضای مهریه متوفی را داشته باشند و به عبارتی وراث، از مرد طلبکار میشوند. بنابراین با قتل و فوت زن، مهریه از بین نمیرود و وراث میتوانند برای مطالبه آن اقدام کنند.

مهریه زن پس از فوت به ورثهاش میرسد
همانطور که گفته شد مطالبه مهریه همواره برای صاحب آن وجود دارد، حتی اگر زن در قید حیات نباشد. از همین روی وراث زن میتوانند بعد از فوت به نمایندگی از او مهریهاش را از مرد درخواست کنند. به عبارتی دیگر مهریه زن پس از فوت او به وراث وی منتقل شده و میتوانند به قائم مقامی از زن مهریه او را از مرد مطالبه کنند. این در حالی است که مرد نمیتواند از پرداخت مهریه همسر متوفی خود به ورثهاش به هر بهانهای خودداری کند. مگر آنکه مهریه به دلیل قانونی مانند بخشش آن توسط زن یا دریافت آن پیش از فوت، وجود نداشته باشد. بنابراین باید گفت که دین ناشی از مهریه از جمله دیون ممتاز است و حتی در صورت وجود بدهیهای متعدد مرد یا حتی فوت وی، باز هم پرداخت مهریه زن بر سایر بدهیها مقدم است و در الویت قرار دارد. شایان ذکر است که ورثه زن باید مدارکی همچون عقدنامه او را نیز به پیوست دادخواست خود تقدیم دادگاه کنند.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
مهریه،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۳۲:۵۲ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
بیشتر دعاوی و اختلافات ساکنان بر سر مشاعات یا قسمتهای مشترک ساختمان است، به همین دلیل لازم است که قوانین و مقررات این بخشها مشخص شوند.
مشاعات ساختمان به قسمتهای مشترک ساختمان گفته میشود که قوانین و مقررات خاص خود را دارد. به طور کلی مالکیت آپارتمان به دو بخش تقسیم میشود که شامل مالکیت بر قسمتهای اختصاصی و مالکیت بر قسمتهای مشترک یا مشاعی است. در مجله دلتا به نکات مهمی از بخشهای مشترک ساختمانی اشاره و طبق قانون تملک آپارتمانها توضیح داده شده است.
مشاعات ساختمان
اساسا آن قسمتهایی از آپارتمان که مالکیت بر آنها در سند به طور جداگانه آمده است را قسمتهای اختصاصی مینامند و طبیعی است که دیگران حق استفاده از آن را ندارند. به عنوان مثال آشپزخانه، اتاق خواب، بالکن و پارکینگ و انباری به عنوان فضای اختصاصی در نظر گرفته میشوند. اما بیشتر دعاوی ساکنان و اختلافات آنها بر سر مشاعات یا قسمتهای مشترک است.

بخشهای مشاعی ساختمان
پشت بام
راهرو
زمین ساختمان
آسانسور
درب ورودی
پارکینگ اضافی
ورودی پارکینگ
باغچه
تاسیسات مشترک
پلهها
شوفاژخانه
انشعابات مشترک
لابی
این موارد تقریبا تمام مشاعات ساختمان بود، اما مهمتر از آن که شاید سوال اصلی شما نیز باشد قوانین مشاعات ساختمان است.
قوانین مشاعات ساختمان
به عنوان قاعده کلی باید توجه داشت که نمیتوان از مشاعات به گونهای استفاده کرد که مانعی برای استفاده دیگران باشد. در زیر به چند مورد مهم که بیشتر اختلافات را در این موضوع به خود اختصاص دادهاند اشاره میکنیم.
هیچ کدام از مالکین حق تصرف در مشاعات را ندارند، پس نمیتوان مشاعات ساختمان را به کسی واگذار کرد، مگر آنکه دو شرط رعایت شود. ۱)قانون این اجازه را داده باشد. ۲)با سایر ساکنین توافق شده باشد.
استفاده از مشاعات نباید باعث آزار و اذیت سایر ساکنین شود. به عنوان مثال شما نمیتوانید در حیاط ساختمان حیوانی را نگه دارید یا جشنی را در حیاط برگزار کنید، مگر با رضایت سایرین.
نمیتوان زباله های خود را در راهرو گذاشت.
نمیتوان خودروی خود را در محلی به غیر از محل تعیین شده پارک کرد.
نمیتوان شکل و رنگ آپارتمان را بدون توافق سایرین تغییر داد.
نمیتوان در نقشه ساختمان تغییری ایجاد کرد، مگر با همان دو شرط ذکر شده.
اسبابکشی و حمل مصالح ساختمانی و نخالههای ناشی از تعمیرات نیز با آسانسور ممنوع است.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با قوانین مشاعات ساختمانی “ مشاعات ساختمان چیست و چه قوانینی دارد؟” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
ساختمان،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۲۳:۵۹ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
در قانون برای جعل مدرک دانشگاهی، مجازات در نظر گرفته شده و بر اساس آن اگر فردی مدرک اشتغال به تحصیل یا فارغالتحصیلی داخل یا خارج از کشور را جعل کند، مجازات خواهد شد.
با توجه به اهمیت تحصیلات دانشگاهی در کشور، جعل مدرک تحصیلی از جمله جرائمی است که برخی افراد مرتکب آن میشوند و آگاهانه و یا گاهی بیاطلاع از عواقب قانونی آن اقدام به خرید مدرک جعلی میکنند. در مجله دلتا این جرم و مجازات آن از نظر قانونی مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است.
تشخیص مدرک تحصیلی جعلی
برخی به دلایل مختلف، از جمله عدم آگاهی از عواقب استفاده از مدارک جعلی، با پرداخت مبالغی به کلاهبرداران، از مدارک تحصیلی جعلی استفاده میکنند. اما امروزه به دلیل سیستم مکانیزه و متمرکزی که وجود دارد، در اولین مراجعه به مراکز رسمی جعلی بودن مدارک تشخیص داده میشود. بنابراین به راحتی با استعلام مدرک تحصیلی ، جعلی بودن آن مشخص میشود.

مجازات جعل مدرک تحصیلی
در قانون برای جعل مدرک دانشگاهی، مجازات در نظر گرفته شده و بر اساس آن اگر فردی مدارک اشتغال به تحصیل یا فارغالتحصیلی با تأییدیه و ریز نمرات تحصیلی دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی داخل یا خارج از کشور را جعل کند، مجازات خواهد شد. شایان ذکر است علاوه بر فرد جعل کننده(جاعل)، کسی هم که از این مدرک جعلی استفاده میکند مجرم به حساب میآید و هر دو آنها به حبس از ۱ تا ۳ سال به علاوه جبران خسارت محکوم میشوند. بنابراین مجازات خرید مدرک تحصیلی جعلی نیز در قانون مشخص شده است.
البته گاهی اوقات جعل مدرک دانشگاهی توسط افراد عادی انجام نمیشود و در انجام این کار یکی از کارکنان وزارتخانهها، سازمانها، موسسات وابسته به دولت، شهرداریها یا نهادهای انقلابی دخالت دارند که در صورت وقوع چنین امری این دسته از افراد به حداکثر مجازاتهایی که قاضی تعیین میکند، محکوم خواهند شد.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با جرم جعل سند “جعل سند و جلب جاعل” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
حقوق جزا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۱۰:۱۵ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
اگر مرد بتواند ثابت کند خودرویی که زن از او توقیف کرده وسیله کسب درآمد وی بوده، میتواند رفع توقیف از ماشین را از دادگاه درخواست کند.

توقیف خودرو برای مهریه یکی از روشهایی است که زن میتواند به حق و حقوق مالی خود دست پیدا کند. با توجه به اینکه امروزه هر فرد برای سهولت در رفت و آمد یک وسیله نقلیه شخصی دارد، زن میتواند اقدام به توقیف خودروی همسر کند. اما سؤالی که مطرح میشود این است که آیا شامل خودرویی که وسیله امرار معاش شوهر است هم میشود؟ در مجله دلتا این مورد بررسی شده است. پس در ادامه با ما همراه باشید.
توقیف خودرو برای مهریه
توقیف خودرو برای مهریه از دو طریق دادگاه و اجرای ثبت اسناد امکانپذیر است.
توقیف خودرو برای مهریه از طریق دادگاه
در این روش باید زن دادخواستی مبنی بر مطالبه مهریه به دادگاه ارائه کند و همزمان با این دادخواست، تقاضای تامین خواسته کند تا پس از صدور رای به نفع وی، خودروی شوهر توقیف شود و فرصتی برای مخفی کردن یا انتقال سند خودرو به نام دیگری برای مرد باقی نماند. بنابراین پس از معرفی خودرو به دادگاه به عنوان تامین خواسته، زن باید اقدام به استعلام از پلیس راهور کند تا خودرو یا خودروهایی که به نام مرد است را توقیف سندی کرده تا دیگر نقل و انتقال سند خودرو امکانپذیر نباشد.
توقیف خودرو برای مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد
در این روش با معرفی خودرو به اجرای ثبت اسناد دستور توقیف خودرو صادر و برای مرد ابلاغ میشود. در ابلاغیه ده روز مهلت تعیین شده که طی این مدت مرد فرصت دارد مهریه را پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت مهریه، به مدت ۳ روز به زن مهلت میدهند خودرو را معرفی کند و پس از این سه روز دستور توقیف خودرو صادر و به پلیس راهور ارجاع میشود و خودرو را توقیف میکند.
توقیف خودرو لیزینگی
خودرویی که در رهن شرکت خودرو سازی است را بابت مهریه میتوان توقیف کرد؛ اما برداشت مبلغ مهریه از این نوع خودروها در این صورت است صرفا مبلغی که بابت خودرو تا آن زمان پرداخت شده را میتوان مورد توقیف بابت مهریه قرار داد و مقدار مبلغی که بابت خودرو هنوز به شرکت تولید کننده بدهکار است غیر قابل برداشت است.
برای مثال وقتی مرد خودرویی به ارزش ۲۰۰ میلیون دارد که در رهن یک شرکت خودروسازی است باید بررسی شود چه میزان از اقساط پرداخت شده است. مثلا اگر ۵۰ میلیون از اقساط پرداخت شده و ۱۰۰ میلیون به شرکت تولید کننده بدهکار است، خودروی فوق الذکر فقط به اندازه ۵۰ میلیون قابل توقیف برای زن است و بیشتر از این مقدار ممکن نیست.
توقیف خودرویی که وسیله امرار معاش است
اگر مرد بتواند ثابت کند که خودرویی که زن از او توقیف کرده وسیله کار وی است و از طریق آن امرار معاش و کسب درآمد میکرده و نیز خودرو از نظر عرف خودروی گرانقیمتی نباشد میتواند با استناد به اینکه ماشین مذکور وسیله ضروری زندگیاش است و جزء مستثنیات دین به حساب میآید، رفع توقیف از ماشین را از دادگاه درخواست کند.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
مهریه،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۵۰:۱۰ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
گاهی شرایطی به وجود میآید که برای خرید و فروش، مقدمات اولیه و لازم فراهم نیست، به طور مثال پول کافی وجود ندارد، در این شرایط قراردادی عادی میان خریدار و فروشنده تنظیم میشود که به آن قولنامه گفته میشود.

تفاوت مبایعه نامه و قولنامه از جمله مواردی است که همیشه برای اشخاص سوال بوده است. قولنامه و مبایعه نامه قراردادهایی هستند که افراد در معاملات خود از آنها استفاده میکنند. باید در نظر داشت که این قراردادها متفاوت از یکدیگر هستند. با مجله دلتا همراه باشید تا با وجه تمایز آنها بیشتر آشنا شوید.
مبایعه نامه چیست؟
مبایعه نامه به قرارداد خرید و فروش گفته میشود. به طور معمول قرارداد مکتوبی که بین فروشنده و خریدار برقرار میشود. به مبایعه نامه در اصطلاح بیع نامه نیز گفته میشود که مفهوم آن با مبایعهنامه هیچ تفاوتی ندارد. بنابراین هرگاه در زمان تنظیم قرارداد، کلیه موارد زیر تحقق داشته باشد و مکتوب گردند، مبایعه نامه یا همان قرارداد خرید و فروش شکل گرفته است.
دو طرف، قصد خرید و فروش مالی را در حال حاضر داشته باشند.
مورد معامله معلوم و معین شده باشد.
ثمن (پول) مورد معامله تعیین شده باشد.
در خصوص نحوه پرداخت پول و تحویل مبیع و سایر شرایط، توافقات لازم و کافی صورت گرفته باشد.
بخشی از ثمن یا قسمتی از مبیع تسلیم شده باشد.
قولنامه چیست؟
گاهی شرایطی به وجود میآید که برای خرید و فروش، مقدمات اولیه و لازم فراهم نیست، به طور مثال پول کافی وجود ندارد و یا فروشنده اموری از جمله مفاصا حساب شهرداری و یا کارهای دارایی را به طور کامل انجام نداده است. در این شرایط قراردادی عادی میان خریدار و فروشنده تنظیم میشود که در آن متعهد میشوند در زمان و مکان مشخصی حضور یافته و با شرایطی که در قرارداد معین شده، معامله را انجام دهند. به چنین قراردادی قولنامه گفته میشود.
تفاوت مبایعه نامه و قولنامه
مبایعه نامه مانند سایر قراردادهایی که افراد برای انجام یک عمل و تعهد تنظیم میکنند، در دادگاه معتبر است و باید آن را اجرا کنند و به موجب آن، میتوان در صورتی که فرد از انجام تعهد خودداری کرد، الزام به انجام تعهد را از دادگاه درخواست کرد. به طور مثال اگر فروشنده از حضور در دفتر اسناد رسمی و انتقال رسمی ملک به خریدار خودداری و یا خریدار از پرداخت کامل مبلغ معامله خودداری کند، هر یک از آنها میتوانند از دادگاه درخواست کنند تا طرف مقابل را برای انجام تعهد مجبور کند. بنابراین مبایعه نامه، قراردادی است که طی آن معامله انجام شده است و به عبارت دیگر، طبق آن مالی به دیگری فروخته میشود. اما در خصوص قولنامه باید گفت، هر گاه دو طرف قصد انجام معامله را فعلاً نداشته و فقط قول انجام معامله را در آینده به یکدیگر میدهند بدون آنکه در حال حاضر قصد انجام معاملهای را داشته باشند. بنابراین این توافق کتبی، باعث تملیک و تملک نخواهد شد و فقط ایجاد تعهد میکند.
مطلب پیشنهادی : برای آشنایی بیشتر با معاملات قولنامهای مطلب “معامله قولنامهای چه ویژگیهایی دارد؟” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
قرارداد،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۴۳:۵۷ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
اگر اهل صرفهجویی اقتصادی هستید تا حد امکان خانهای با نورگیری مناسب و کنتورهای آب، برق و گاز جداگانه اجاره کنید و از خانههای نزدیک به بزرگراه، مدرسه، پمپ بنزین و مراکز توزیع برق و تلفن تا جایی که میشود اجتناب کنید.
کسانی که قصد دارند خانهای اجاره کنند باید هشت نکته را در نظر داشته باشند تا به مشکلاتی که گاهی در جابهجایی پیش میآید دچار نشوند. در مجله دلتا به نکات اجاره خانه اشاره شده است.
۱. یک ماه قبل از پایان قرارداد موضوع را به صاحبخانهها اطلاع دهید. اگر صاحبخانه تحویل پول پیش را به پیدا شدن مستاجر منوط کرد، بهتر است شما هم برای پیدا کردن مستاجر دست به کار شوید. البته این وظیفه مستاجر نیست؛ اما احتمالا شما بیشتر از صاحبخانه عجله دارید و به پول پیش خود نیاز دارید.
۲. پیش از امضای قرارداد تمام قسمتهای خانه را بازدید و مشکلات و خرابیهای ساختمان را در متن اجاره نامه یادداشت کنید تا در پایان قرارداد و تحویل خانه صاحبخانه ادعای خسارت نکند. اگر پیش از عقد قرارداد اشکالات تاسیساتی منزل را از طریق صاحبخانه برطرف نکنید، ناچارید بعد از عقد قرارداد با هزینه خودتان به برطرف کردن آن ها اقدام کنید.

۳. تا حد امکان در جستوجوی خانه نوساز و یا قدیمی نباشید. بهترین خانهها برای اجاره خانههای با عمر ۳ تا ۱۰ سال است.
۴. حتما قرارداد اجاره را در دفاتر املاک و با کد رهگیری ثبت کنید. کد رهگیری هیچ هزینهای ندارد و مشاوران املاک حق ندارند مبلغ اضافهای برای کد رهگیری به جز کمیسیون خود دریافت کنند.
۵. پیش از امضای قرارداد حتما اصل سند یا قولنامه یا… خانه و کارت شناسایی صاحبخانه را به دقت ملاحظه کنید.
۶. محل دقیق پارکینگ خود را در حضور مالک مشخص کنید.
۷. اگر اهل صرفهجویی اقتصادی هستید تا حد امکان خانهای با نورگیری مناسب و کنتورهای آب، برق و گاز جداگانه اجاره کنید و از خانههای نزدیک به بزرگراه، مدرسه، پمپ بنزین و مراکز توزیع برق و تلفن تا جایی که امکان دارد اجتناب کنید.
۸. پیش از امضای قرارداد حتما آن را با دقت بخوانید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
اجاره بها،
رهن،
ملک،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۳۸:۰۴ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)
تحصیل، از حقوق مدنی افراد جامعه است و منع افراد از دارا بودن این حق، نیازمند وجود دلایل قانونی است. بنابراین شوهر فقط زمانی میتواند از ادامه تحصیل همسر خود جلوگیری کند که توجیه منطقی داشته باشد.
محرومیت از تحصیل از مشکلاتی است که ممکن است مرد برای زن ایجاد کند. برخی از زنان تصور می کنند که همسرآن ها میتواند مانع کار کردن یا تحصیل آنان شود. در مجله دلتا موضوع حق تحصیل و جلوگیری از ادامه تحصیل زن توسط شوهر بررسی شده است.
حق تحصیل زن طبق قانون
برای جلوگیری از برخی مشکلات و اختلاف نظرها بهتر است زمان ازدواج زن و مرد بر سر همه موارد با یکدیگر توافق کنند که حق تحصیل زن یکی از آنها است. در صورتی که زن قبل از ازدواج با همسر خود شرط کند که بعد از ازدواج قصد تحصیل دارد، مرد نمیتواند مانع آن شود . شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج حق طلاق، حق اشتغال، حق تحصیل و … را نیز در برمیگیرد که در مورد حق تحصیل زن، مرد میتواند با امضا کردن شروط ضمن عقد، اجازه تحصیل را به همسر خود بدهد یا با امضا نکردن آن، این حق را از او سلب کند.

شکایت برای ممانعت از تحصیل
طبق قانون، زن و شوهر هر کدام اختیارات مشروع خود را دارند و بدون داشتن دلیل قانونی و منطقی نمیتوان هیچ حقی را از مرد یا زن سلب کرد. بنابراین شوهر نمیتواند با دلایل غیرمنطقی همسر خود را از انجام برخی از کارها محروم کند. به طور مثال اگر مرد بدون هیچ دلیل موجه قانونی به زن اجازه تحصیل ندهد و او را از ادامه تحصیل بازدارد، کار غیرقانونی انجام داده است. زن میتواند شکایت خود را تحت عنوان عسروحرج به دادگاه تقدیم کند. عسر و حرج به معنای شرایط سخت در زندگی مشترک است و اگر به دادگاه ثابت شود که شوهر با دلایل غیرمنطقی شرایط سخت و غیر قابل تحمل را برای همسر خود ایجاد کرده است، به زن حق طلاق میدهد.
تحصیل زن بدون اجازه شوهر
تحصیل زنان، از حقوق مدنی آنها محسوب میشود و جلوگیری از داشتن این حق، نیازمند ماده قانون است. بنابراین مرد فقط زمانی میتواند از ادامه تحصیل همسر خود جلوگیری کند که ادامه تحصیل زن به زندگی زناشویی لطمهای وارد کند و باعث برهم خوردن زندگی مشترک شود، در آن صورت شوهر میتواند همسر خود را از ادامه تحصیل بازدارد. بنابراین، در صورتی که تحصیل زن بدون اجازه شوهر باشد، مرد فقط میتواند مانع از آن شود؛ در غیراین صورت ادامه تحصیل جزء دلایل طلاق از سوی مرد نیست. شایان ذکر است اگر زن در زمان ازدواج در حال تحصیل باشد، مرد بعد از ازدواج اجازه مخالفت ندارد. در هر صورت با وجود این که شرط ضمن عقد بسیار مهم است، ولی همه این مسائل بستگی به توافق دو طرف بعد از ازدواج دارد.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با شروط ضمن عقد ازدواج “شروط ضمن عقد ازدواج که لازم است بدانید” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا...
برچسب:
قانون،
مجله دلتا،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۴۹:۴۳ توسط:مجله حقوقی دلتا موضوع:
نظرات (0)